Eπικοινωνία μαζί μας.

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μποϊκοτάζ στα Κρητικά τυριά …»»» Για τα τυριά σας κόπτει !!...για αυτά όμως ;;;;;;

Διαστάσεις παίρνει η ... βεντέτα ζωόφιλων κινήσεων με τους κτηνοτρόφους της Κρήτης με αφορμή περιστατικά θανάτωσης ζώων που αποδίδονται σε κτηνοτρόφους, αλλά και του φαινομένου των βαρελόσκυλων που «ταξιδεύει» σε όλη την Ευρώπη προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.
 Μάλιστα, μία ευρωπαϊκή ζωόφιλη ομάδα, προχωράει ακόμα παραπέρα και ετοιμάζει μέχρι και μποϊκοτάζ στα Κρητικά τυριά.

Το σκεπτικό της δράσης της συγκεκριμένης ομάδας έχει να κάνει με περιστατικά βασανισμού σκυλιών από κτηνοτρόφους που ήρθαν στο προσκήνιο προκαλώντας σοκ με τις εικόνες κακοποίησης απροστάτευτων ζώων που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και αναπαράχθηκαν από φιλοζωικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.
Η συγκεκριμένη ζωόφιλη ομάδα, εξαιτίας της θανάτωσης βαρελόσκυλων, έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης στοιχείων για ανάλογα περιστατικά, προαναγγέλλοντας ηλεκτρονική καμπάνια δυσφήμισης των Κρητικών προϊόντων κτηνοτροφικής παραγωγής.
 Μάλιστα για αυτό το λόγο συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία αντίστοιχων περιστατικών, ώστε να έχουν ένα εμπεριστατωμένο κατηγορητήριο σε βάρος των κτηνοτρόφων!
Ο κτηνοτροφικός σύλλογος Ηρακλείου παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες του συλλόγου αυτού και αν οι απειλές μποϊκοτάζ πάρουν σάρκα και οστά είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει με αναφορές για ... στημένα παιχνίδια από παράγοντες της αγοράς.
 Όπως και να έχει, η δράση της ζωόφιλης ομάδας δημιουργεί αρνητικό κλίμα για τα κτηνοτροφικά προϊόντα σε μία περίοδο που ενισχύονται οι κινήσεις εξωστρέφειας και αυτό μόνο αρνητικές επιπτώσεις επιφέρει, όχι μόνο για τον κλάδο αλλά για το σύνολο της τοπικής οικονομίας και τον πρωτογενή τομέα.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ

Y/Γ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ.

Δυστυχώς ότι και να πούμε ότι και να γίνει ένα είναι σίγουρο…δεν θα πάψουν ποτέ οι συμπατριώτες μας να φέρονται απάνθρωπα στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.. το έχουν σαν σπορ να σημαδεύουν και ειδικά με τα 4χ4 τα σκυλιά.
Η τελευταία δε μόδα είναι το σύστημα Σανταμ !!! δηλαδή θηλιές.
Και όμως ο Μίνωας από την αρχαιότητα προστάτευε τα σκυλιά και αλίμονο σε αυτόν που κακοποιούσε η σκότωνε άνευ λόγου τον Κρητικό Ιχνηλάτη του ..ή αλλιώς όπως ονόμασαν τον σκύλο τους οι νεότεροι Κρήτες «Καλτσόνι» …αυτό γιατί μιλάμε αρκετές φορές εμείς οι Κρητικοί για τον πολιτισμό μας ..που σήμερα τείνει να εξαφανισθεί !!!!!  
Ας μην διαμαρτύρονται λοιπόν οι κτηνοπαραγωγοί σε ότι αρνητικό ετοιμάζουν κάποιοι είτε εντός είτε εκτός της Ελλάδος.  

«Γίναμε μάρτυρες της αγριότητας»

Η κακοποίηση των ζώων στην Κρήτη διώχνει τους τουρίστες
 «Είναι η τρίτη χρονιά που έρχομαι στην Ελλάδα, αλλά την επόμενη φορά θα το σκεφτώ πάρα πολύ.
Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα».

O Στέιναρ Σίμονσεν από τη Νορβηγία και η σύζυγός του δεν δίστασαν να ακυρώσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο στο Γεράνι Χανίων όταν διαπίστωσαν την πλήρη αδιαφορία μέρους του προσωπικού απέναντι σε ένα χτυπημένο σκυλάκι.

 Ακόμη, ο κ. Κλάους Ντίτερ Μάρακ και η σύζυγός του Σιμπέλια από τη Γερμανία, που βρίσκονται για πρώτη φορά στην Κρήτη, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τα περιστατικά βίας και εγκατάλειψης ζώων και σημειώνουν πως «η πρώτη φορά που ήλθαμε ήταν και η τελευταία».

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων έχουν που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι καταγγελίες από τους φιλοζωικούς συλλόγους προκαλούν την οργή και την αντίδραση τουριστών.

 Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά έγινε πορεία διαμαρτυρίας στην οποία πήραν μέρος κυρίως τουρίστες.

«Πώς μπορώ να επιστρέψω όταν η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι τόσο άσχημη; Το νησί είναι πολύ όμορφο, τα μνημεία του εξαιρετικά, αλλά προσωπικά, όπως και πολλοί Σκανδιναβοί, δεν μπορώ να αποδεχθώ τη βίαιη συμπεριφορά απέναντι τα ζώα», τονίζει ο κ. Σίμονσεν. «Ένα βράδυ που επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο βρήκαμε ένα αδέσποτο σκυλί, σε πολύ κακή κατάσταση, καταχτυπημένο, με σπασμένα πλευρά.

 Προφανώς το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο.

 Απευθυνθήκαμε στον υπάλληλο του pool bar και ζητήσαμε τον διευθυντή προκειμένου να δούμε πώς θα μπορούσαμε να το μεταφέρουμε σε ένα κτηνιατρείο.
 Όμως αυτός όχι μόνο αρνήθηκε να βοηθήσει αλλά άρχισε να με σπρώχνει, να ζητάει να βγάλουμε έξω από το ξενοδοχείο το τραυματισμένο ζώο, ήταν σε κατάσταση αμόκ και ούρλιαζε. Τελικά ψάχνοντας βρήκαμε τον σύλλογο προστασίας ζώων “Η μικρή κιβωτός του Νώε” και με τη βοήθειά του βρήκαμε έναν κτηνίατρο, ο οποίος έκανε εγχείρηση στο ζώο για την οποία και πληρώσαμε περίπου 100 ευρώ.

 Όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο με το ζώο χειρουργημένο ο άνθρωπος αυτός συνέχισε να είναι επιθετικός απέναντί μας, και αποφασίσαμε να αλλάξουμε ξενοδοχείο.

 Δεν είχαμε σκοπό να κρατήσουμε το ζώο μέσα στο δωμάτιό μας, αλλά αναζητούσαμε έναν χώρο ασφαλή ώστε να μείνει για τη νύχτα», λέει ο Νορβηγός, ο οποίος αποφάσισε να πάρει μαζί του στη Νορβηγία το σκυλάκι.

Η κ. Σαμάνθα Αλεξάντερ από το Λονδίνο σοκαρίστηκε όταν έγινε αυτόπτης μάρτυρας του πυροβολισμού μιας γάτας από έναν δεκαπεντάχρονο, κοντά στο ξενοδοχείο όπου έμενε στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου.

«Είναι η πρώτη μας φορά στην Κρήτη και δυστυχώς οι συμπεριφορές που είδαμε απέναντι σε ζώα μάς προκάλεσαν σοκ. Ακόμα και μια γάτα που υπήρχε σε ξενοδοχείο όπου διαμέναμε και υποτίθεται ότι ήταν η μασκότ ήταν μόνιμα χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, σε άθλια κατάσταση.
Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί δυσφήμηση για τον τόπο σας», δηλώνει το ζεύγος Μάρακ.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ
«Ο τόπος είναι όμορφος, αλλά δεν αντέχουμε να βλέπουμε να βασανίζονται τα ζώα», λένε οι τουρίστες

Είχαν αφήσει το σκυλί 5 ημέρες κρεμασμένο...

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ κακοποίησης και θανάτωσης ζώων προκαλούν θύελλα διαμαρτυριών και μέσω του Διαδικτύου. Πριν από μερικές ημέρες ένας σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος στον Αλικιανό από την κτηνίατρο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χανίων. Σύμφωνα με καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων», ο σκύλος, ένα κυνηγητικό kutcher, βρισκόταν κρεμασμένος στο συγκεκριμένο σημείο περισσότερο από πέντε μέρες. «Το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα κακοποιημένων ζώων.

Άραγε το κρέμασμα του κυνηγόσκυλου ήταν μια πράξη που έγινε από κάποιους προς γνώση και συμμόρφωση αυτών που προστατεύουν τα ζώα;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων» κ. Νατάσα Μπομπολάκη που καταδίκασε το συμβάν.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο Ακρωτήρι, όπου βρέθηκε ένα αδέσποτο σκυλί πυροβολημένο στο κεφάλι από εννιάρι πιστόλι.
Το άτυχο ζώο περιθάλπεται εδώ και είκοσι μέρες από τον σύλλογο «Η Προστασία των ζώων».

Εν τω μεταξύ μέλη φιλοζωικών συλλόγων μετέβησαν στα Σφακιά, με εντολή της εισαγγελέως Χανίων, προκειμένου να παραλάβουν προσωρινά το κακοποιημένο σκυλάκι που το κόψιμο των αυτιών του με ψαλίδι προκάλεσε διαδικτυακή θύελλα: ο ανήλικος που είχε κακοποιήσει το ζώο είχε αναρτήσει φωτογραφίες στο Facebook που έδειχναν το σκυλάκι να αιμορραγεί.
 Τα μέλη του συλλόγου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, αντιμετώπισαν εχθρικό κλίμα ενώ το ζώο είχε εξαφανιστεί. Τελικά κατόπιν εντολής της εισαγγελέως συνελήφθη η μητέρα του ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερη μερικές ώρες αργότερα, αφού προηγουμένως ο σκύλος παραδόθηκε στα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: