Eπικοινωνία μαζί μας.

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Η Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση Μ.Μ.Ε έκοψε την Βασιλόπιτα της για το 2013 στην Αίθουσα «Ανδρόγεω».

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα  «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου  η Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση Μ.Μ.Ε έκοψε την Βασιλόπιτα της παρουσία των εκπρόσωπων της περιφέρειας Κρήτης ,του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των στρατιωτικών αρχών του Νομού.

 
Αμέσως μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τους εκπροσώπους  της εκκλησίας  ο πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε κος Γιώργος Μοσκοβίτης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ο κρητικός  καλλιτέχνης Στέφανος Βορδώνης  τραγούδησε τα παραδοσιακά Κάλαντα της Κρήτης.

Η ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε τίμησε με την Χρυσή πένα τον δημοσιογράφο και εκδότη των Εφημερίδων «Κρήτη press» και «Τύπος Κρήτης» κο. Μανώλη Καβλεντάκη για την προσφορά του στην συνδιοργάνωση  της Α’ Έκθεσης Κρητικού Τύπου στο Ηράκλειο .
Ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία του προέδρου της Παγκρητίας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε κου.Γιώργου Μοσκοβίτη ο οποίος είπε τα εξής «»»
Σεβασμιότατε .
Κύριοι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου
Κύριε Αντιπεριφεριάρχη Κρήτης
Κύριε ΑντιδήμαρχεΗρακλείου.
Κύριε αστυνομικέ διεθυντή Ηρακλείου
Κύριε διοικητή της ΣΕΑΠ.
Κύριοι εκπρόσωποι κομμάτων ,Κυρίες και Κύριοι ,Αγαπητοί συνάδελφοι .
Εκ’ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας καλωσορίζω σήμερα στην εκδήλωση μας για την κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας και μέσα από την καρδιά μου εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά Καλή Χρονιά και κάθε οικογενειακή ευτυχία…
 
Στην πατρίδα μας και σε όλο το ελληνικό  Έθνος… το μόνο που θα πω είναι ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .

Κανείς δεν μπορεί να υποδουλώσει ένα λαό που η Ιστορία του είναι φάρος του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, και κανείς ξένος οικονομικός παράγοντας δεν θα κάνει το Λάο του να είναι για πάντα με σκυμμένο το κεφάλι !
Κυρίες και κύριοι….
Η Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδος μας και μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι όσες φορές αποφασίσαμε στο Δ.Σ να δημιουργήσουμε την οποιαδήποτε εκδήλωση  για την Ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κρήτη και να την τιμήσουμε ,με την βοήθεια του Θεού ,αλλά και με το πείσμα και αρκετών μελών αλλά και σημαντικών παραγόντων τα καταφέραμε…
Τι θέλω να πω με αυτό !

Το 2007 στην εκδήλωση μας στις 2 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά , για την κοπή της βασιλόπιτας παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής Μακαριώτατου κ.κ. Θεοδώρου  αλλά και των πολιτικών αρχών ανακοινώνουμε την απόφαση του Δ.Σ για την πραγματοποίηση της Α’ Έκθεσης Κρητικού Τύπου .
Αυτή μας η ανακοίνωση χαροποιεί στο σύνολο του ,τους παρευρισκόμενους εκδότες του Κρητικού Τύπου της Αττικής ,και τους συναδέλφους αλλά και καταχειροκροτείται από τους 1200 καλεσμένους.

Από εκείνη την στιγμή μπαίνει στα πλάνα μας ο σχεδιασμός αλλά και ο στόχος της για την πραγματοποίηση της Α’ Έκθεσης Κρητικού Τύπου…
Στόχος , σχέδια , απόψεις ,προτάσεις συζητήσεις επί μακρόν τόσο στο Δ.Σ αλλά και στις Γενικές Συνελεύσεις με τα μέλη μας καταλήγουν ,στο ας το δούμε την άλλη χρονιά και αυτό γιατί δεν είμαστε οι επαγγελματίες του είδους των διοργανώσεων..!!!
 
Πολλές φορές… δεν σας κρύβω ότι αυτό το εγχείρημα της πραγματοποίησης της έκθεσης αυτής μας προβλημάτισε και αναρωτηθήκαμε μήπως τελικά προτρέξαμε να ανακοινώσουμε τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της .
Έπρεπε να κάνουμε πίσω ;;
H απόφαση ήταν ομόφωνη… Προχωράμε ….και η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην μάνα Γή την ΚΡΗΤΗ… με τις οποιεσδήποτε δυσκολίες   παρουσιαστούν και μαζί με την Έκθεση θα γιορτάσουμε και  τα 10 χρόνια παρουσίας της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε .

Εχθές κυρίες και κύριοι όπως οι περισσότεροι είδατε αλλά και γνωρίζετε ,στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου ,η ιδέα , το όνειρο και ο στόχος που είχαμε βάλει
για  την Α’ Έκθεση Κρητικού Τύπου… έγινε πραγματικότητα ,έγινε πράξη…

Πραγματικά νιώθουμε υπερήφανοι ,όλα τα μέλη του Δ.Σ ,αλλά και τα μέλη της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την έκθεση αυτή που εγκαινιάσαμε εχθές και αποτελεί την ποιο σημαντική εκδήλωση για αυτήν τη χρονιά.

Η Α ‘ Έκθεση Κρητικού Τύπου δεν θα περιορισθεί μόνο στην πόλη του Ηρακλείου ,αλλά με πρωτοβουλία της περιφέρειας Κρήτης ,θα ταξιδέψει σε όλες τις μεγαλουπόλεις του Νησιού μας , στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και στο εξωτερικό ,όπου οι προτάσεις αρχίζουν να φτάνουν η μια πίσω στην άλλη.

Κυρίες και κύριοι…. Αγαπητοί συνάδελφοι .
Λίγο πριν προχωρήσουμε στα εθιμοτυπικά της σημερινής μας εκδήλωσης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και θα μου το επιτρέψετε αυτό… ορισμένους ανθρώπους  που είναι η ψυχή της διοργανώσης της  Α’ Έκθεσης Κρητικού Τύπου…που χωρίς την δική τους προσωπική εργασία αλλά και οικονομική βοήθεια αυτή η έκθεση.

θα ήταν μόνο Ιδέα ….θα ήταν ακόμα όνειρο !!!

Αυτοί  είναι ο Μανώλης Καβλεντάκης συνδιοργανωτής της Α’ Έκθεσης Κρητικού Τύπου… και εκδότης της εφημερίδος «  Τύπος της Κρήτης » μέλος της ένωσης μας ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του ώρες ατελείωτες δούλεψε  κάνοντας πάρα πολλά χιλιόμετρα από την μια άκρη της Κρήτης στην άλλη για να φωτογραφίσει και να μαζέψει αυτόν τον εκδοτικό θησαυρέ με μοναδικό στόχο του η διοργάνωση αυτή να αποτελέσει την αρχή και για τις επόμενες παρουσίες του έντυπου Κρητικού Τύπου.

Επίσης ο Μανώλης Καβλεντάκης κατασκεύασε δωρεάν το νέο πόρταλ
της ένωσης μας στο διαδίκτυο www.pade.gr όπου μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά.

Ό Νίκος Παπαδάκης δημοσιογράφος και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε.
Ο Βασίλης & Τάκης Δρόσος φωτορεπόρτερ και μέλος της ΠΑ.Δ.Ε  Μ.Μ.Ε.
Η Μαρία Κουλτζή συνεργάτης του Μανώλη Καβλεντάκη και μέλος της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κύριο Μηνά Γεωργιάδη και τον κύριο Δημήτριο Σάββα από την Βικελαία Βιβλιόθηκη….για την βοήθεια τους .αλλά και αρκετούς συναδέλφους και φίλους μας που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας.
Θέλω να ευχαριστήσω… τον δήμο Ηρακλείου και τον δήμαρχο της πόλης μας κο. Γιάννη Κουράκη  καθώς επίσης και τον αντιδήμαρχο κο. Νίκο Γιαλίτακη  για την παραχώρηση της αίθουσας  «Ανδρόγεω» αλλά και για την άψογη συνεργασία μας  για την επίτευξη της επιτυχίας της Α’ Έκθεσης Κρητικού Τύπου… 

Και τελευταίο αφήνω για να ευχαριστήσω τον στρατιώτη της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε ,τον ακούραστο αντιπρόεδρο μας Γιάννη Κατσαράκη ,που για 35 χρόνια περίπου μας συνδέει μια φιλία και τον ευχαριστώ για αυτό.

Κυρίες και Κύριοι… Αγαπητοί συνάδελφοι …
Η Παγκρήτια δημοσιογραφική Ένωση  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμπληρώνει αυτή την χρονιά τα (10) δέκα χρόνια παρουσίας της
και Θα μου επιτρέψετε για δέκατη χρονιά ,να προχωρήσω στην κοπή της Βασιλόπιτας αυτής και να ανταλλάξουμε τις  ευχές για το Νέο έτος .

Θα πρέπει δε να σας ανακοινώσω ότι ,είναι η τελευταία φορά που κόβω την καθιερωμένη βασιλόπιτα  σαν πρόεδρος  της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , μιας και προβλήματα  υγείας δεν μου επιτρέπουν να διεκδικήσω εκ’ νέου την ψήφο των μελών μας στις αρχαιρεσίες της 7ης  Δεκεμβρίου του 2014 .

Για αυτό λοιπόν θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ένωσης μας για την εμπιστοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια έδειξαν στο πρόσωπο μου , και επίσης να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια τιμώντας με , με την ψήφο τους στην θέση του προέδρου της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κυρίες και Κύριοι… Αγαπητοί συνάδελφοι  το Δ.Σ της  Παγκρήτιας δημοσιογραφικής Ένωσης  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σας ευχαριστεί που μας τιμάτε με την παρουσία σας και σας ευχόμαστε πάνω από όλα υγεία, και κάθε οικογενειακή ευτυχία στον κάθε ένα  ξεχωριστά ,
  και η νέα χρονιά αυτή να μην μείνει στα λόγια… αλλά να είναι …..
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ......Σας ευχαριστώ.
 Μετά το τέλος της ομιλίας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς το παιδικό συγκρότημα του λαογραφικού ομίλου Λάζαρου & Μανώλη Χνάρη που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Γράφει για την ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε
Γιώργος Κουτσάκης  
Ηράκλειο 3-2-2013 
Δεν υπάρχουν σχόλια: