Eπικοινωνία μαζί μας.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο επικίνδυνος Δ.Αβραμόπουλος και τα γιουσουφάκια της Άγκυρας !!!!


Που το πάει ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος σε ότι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία; 
Την στιγμή που η Άγκυρα εξήγγειλε σεισμικές έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την στιγμή που μαχητικά και ελικόπτερα της γειτονικής χώρας παραβιάζουν τα εναέρια σύνορά μας, αυτός εργάζεται ... αόκνως για να τερματιστούν οι ... "ιδεοληψίες" όπως τις χαρακτήρισε - από ελληνικής πλευράς και να παραμεριστεί το "ψυχολογικό πρόβλημα" όπως επίσης χαρακτήρισε από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Το ότι είναι ο αρχιτέκτονας της διυπουργικής συνάντησης της 5ης Μαρτίου, αυτό το γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι απέχει την ευθυνών του ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Greenland Αντώνης Σαμαράς.
Πώς δέχθηκε να γίνει αυτή η συνάντηση όταν η Τουρκία τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα βγάζει το ολοκαίνουριο ερευνητικό της σκάφος στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;
 Υπάρχουν εθνικά ανακλαστικά στο Μαξίμου ή προ του κινδύνου να υπάρξει κρίση με την Τουρκία, σφυρίζουν αδιάφορα και τρέχουν σαν τα γιουσιουφάκια στα πόδια του πασά στην Άγκυρα ή στην Κωνσταντινούπολη;
Για να πουν τι; 
Και να επιβραβεύσουν, τι;
 Την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων;
Να δούμε τις δηλώσεις του επικίνδυνου για τα εθνικά συμφέροντα - το λέμε και το τονίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη των θέσεών μας - υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου για να κρίνουμε ανάλογα:
Ενώπιον του Α.Νταβούτογλου δηλώνει, λοιπόν, ότι:
"Οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών αποδείχθηκαν πολύ πιο θαρραλέες, εδώ και πάρα πολύ καιρό και ήδη έχουν κάνει θεαματικά βήματα μπροστά.
 Άφησαν πίσω ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και στερεότυπα.
Το ίδιο έκαναν και οι αυτοδιοικήσεις".
Δηλαδή τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ζήτημα "ιδεοληψιών", "προκαταλήψεων" και "στερεοτύπων". 
Τους ξανασκότωσε, έτσι, τους ήρωες  της Κύπρου, των Ιμίων, τον Ηλιάκη, τον Σιαλμά και τόσους άλλους, ο Δ.Αβραμόπουλος.
 Θα ουρλιάζουν από πόνο μέσα στα μνήματα. 
Ντροπή, ντροπή, ντροπή!
Και βέβαια δεν μιλούσε για τους Τούρκους.
 Για τους Έλληνες μιλούσε.
 Η Άγκυρα εδώ και πολλά χρόνια σπρώχνει τους επιχειρηματίες της να διεισδύσουν στην Ελλάδα και πλέον τα κατάφερε χάρη και στο υπουργείο Τουρισμού και φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλά σε όποιον μιλά τουρκικά οτιδήποτε ζητά (αφού, βέβαια, προσφέρουν πολλαπλάσια χρήματα από άλλους υποψήφιους αγοραστές).
Υπάρχει και η άλλη εμπνευσμένη δήλωση: Ότι "Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα πάσχουν από ένα ... πρόβλημα ψυχολογίας"!
Δηλαδή βγάζει και τρελούς αυτούς που θεωρούν την Τουρκία απειλή.
Έχουν ψυχολογικό πρόβλημα και βλέπουν συνέχεια ... οράματα με τουρκικά μαχητικά μέσα στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, τουρκικές φρεγάτες στο Σούνιο, τουρκικά ελικόπτερα να διεισδύουν νύχτα στις νησιωτικές μας περιοχές, ή τους Τούρκους πράκτορες του προξενείου να "ανακατεύουν" την φιλήσυχη μουσουλμανική μειονότητα της Δ. Θράκης πριμοδοτώντας τους εξτρεμιστές κλπ κλπ.
Και δεν μιλάμε ούτε για την εισβολή στην Κύπρο, ούτε για τόσα άλλα.
 Μιλάμε για τα τωρινά, τα "φρέσκα". 
Ο Δ.Αβραμόπουλος ή κάποιος από τους πολιτικούς του κλίματος Αβαραμόπουλου, θα είναι ο μοχλός για εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο, μέσω είτε συνεκμετάλλευσης, είτε αποδοχής τετελεσμένων.
 Θυμηθείτε το...
Μέχρι πότε όμως ο ελληνικός λαός θα παίζει το ρόλο του .....Δειλού και του Μαλάκα ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: